Ecruiser all-in afleverbeurt

Standaard bij aankoop van iedere e-scooter/bike

All-in Afleverbeurt
Wat houd dat in?

Constructie controle
Iedere Escooter, en Ebike wordt voorzien van een frame controle. Elke moer en bout wordt nauwkeurig nagelopen zodat er na het leveren geen moer of bout los trilt. Tevens worden de hydraulische remmen ook grondig gecontroleerd en waar nodig ontlucht.

Verlichting
De verlichting van iedere elektrische scooter of elektrische fiets word nauwkeurig nagelopen. Indien er iets niet werkt word dit adequaat opgelost. Tevens wordt de juiste hoek van het voorlicht vastgesteld. Hierdoor kunt u veilig door het diepst van de nacht naar uw bestemming rijden en bent u tevens goed zichtbaar voor uw mede weggebruikers.. 

Zorgeloos cruisen
Iedere elektrische scooter en Ebike wordt gecontroleerd op kabelbreuken en niet goed vast geschakelde stekker componenten. Daarnaast wordt de behuizing waar zich deze stekkers bevinden geïsoleerd met brandwerende foam om stekker gerammel te voorkomen tijdens het rijden. Verder worden alle stekkercomponenten afgeseald om kortsluitingen tijdens regenbuien te voorkomen. Wel zo handig in Nederland. Zie afbeelding. Je kunt dus gerust door een stevige regenbui heen rijden met een Escooter of elektrische fiets van Ecruiser.

Testrit + Over all check
Nadat uw Ebike of Escooter voorzien is van all-in afleverbeurt en kenteken maakt een van onze monteurs een testrit om de algehele werking van het voertuig goed te controleren. Er word een rem test uitgevoerd, waarbij ook de wendbaarheid en weggedrag uitvoerig worden getest. Het voertuig word daarna gepoetst en vervolgens klaargemaakt voor levering. Er word een checklist nagelopen met de meest kritieke controle punten en afgevinkt door de desbetreffende monteur.

Gratis bezorging
Ieder nieuw bestelde elektrische scooter/snorfiets of ebike wordt gratis aan huis bezorgd. Er word een dag en tijd afspraak met u gemaakt. Wanneer onze eigen bezorgdienst binnen een straal van 30minuten op plaats van bestemming is zal er telefonisch contact worden opgenomen. Het voertuig wordt rijdklaar geleverd incl. handdleiding, accu tips en Ecruiser app. Handig om uw onderhoud of service in te plannen.

Actieradius  

Uitleg & Tips

Actieradius per model
 

X1              - 60km, 120km of 180km
GTS           - 60km
Echopper   - 60km of 120km
Miku max   - 60km
Yadea Z3   - 70km
Yadea C     - 60km
Vintage cruiser ebike - 40km of 70km

De prestaties van een elektrische scooter zijn anders dan die van de benzine aangedreven scooters. 
Het is erg belangrijk om te begrijpen hoe een elektrische scooter werkt voordat je hem besteld.
 

Test Condities:
Nieuw voertuig met nieuwe batterij, temperatuur 20 graden Celcius, Geen Wind, alle lichten uit, niets aangesloten op USB-poort, gewicht max. 70kg, bandenspanning 1.3Bar.
-    Rijstijl, Type ondergrond, Milieu, Weersomstandigheden en Temperatuur            kunnen de Actieradius verkorten.
-    Bandenspanning en laadgewicht verkorten de actieradius.
-    De actieradius zal in de winter lager zijn door de lage temperatuur.
-    De accu verliest jaarlijks 10% capaciteit die de actieradius verkort.

Hulp nodig om het maximale uit je elektrische scooter te halen?

Drie tips om de levensduur van de accu optimaal te verlengen:

Tip #1: Niet helemaal ontladen. Ben je in de mogelijkheid om de accu van de elektrische scooter niet helemaal op te hoeven rijden? Zorg dan dat je de accu gewoon weer oplaadt, indien je daar de mogelijkheid voor hebt. Toch de accu helemaal leeggereden? Laadt dan de accu bij de eerstvolgende mogelijkheid weer op.

Tip #2: Zorg dat je de accu op een plek bewaard tussen de 5 en 20 graden uit direct zonlicht. Bij lange tijd niet gebruiken van de accu, kan de accu het best bewaard worden met zo’n 40% van het vermogen. Op de accu’s van onze elektrische scooter zijn dat dus 2 à 3 bolletjes die oplichten op de accu na het indrukken van de knop.

Tip #3: Om de levensduur van de accu zo hoog mogelijk te houden is de basisregel dat het volledig ontladen en volledig opladen de levensduur van de accu verkorten. Indien je daar de mogelijkheid toe hebt kun je dus het best je accu als hij nog 30% overheeft opladen tot ongeveer 90% van het totale vermogen.

Lijd je aan ‘range anxiety’? Bekijk dan onze tips om de actieradius zo groot mogelijk te krijgen!

Tip #1: Indien mogelijk het gewicht verminderen. Hoe meer gewicht de accu met zich mee moet sleuren, hoe minder de actieradius zal zijn.

Tip #2: Het hard optrekken, hard remmen en vervolgens weer hard optrekken is logischerwijs belastend voor de actieradius. Voor bromscooters zit er een extra versnelling op onze elektrische scooters, waardoor er minder hard wordt opgetrokken en de maximumsnelheid beperkt wordt. Dit vergroot enorm de actieradius!

Tip #3: Weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Zo zal harde wind en extreme kou invloed hebben op de actieradius van onze elektrische scooters. Alhoewel dit externe factoren zijn, kan je hier rekening mee houden voordat je de weg op gaat.

Over accu’s in z’n algemeenheid bestaan veel mythes. Vind hieronder de drie mythes die dus niet kloppen over de accu’s van onze elektrische scooters.

Mythe #1: Een nacht door laten laden is slecht voor de accu. Alhoewel de accu volledig opgeladen wordt, zit er een stopsysteem op de oplader, zodat het opladen stopt als de accu volledig is opgeladen. Het zal dus niet extra belastend zijn voor de accu in vergelijking met een volledige ‘normale’ oplaadbeurt.

Mythe #2: Het gaat om de oplaadcycli, dus een halfvolle accu opladen verkort de levensduur. Dit is onjuist. Het gaat wel degelijk om oplaadcycli van de accu, alleen zal bij het opladen van halflege accu’s de totale oplaadcycli vele malen hoger zijn voordat er verval optreedt, dan als de accu volledig leeg wordt gereden en vervolgens volledig wordt opgeladen.

Mythe #3: De elektrische scooters moeten worden opgeladen aan een laadpaal.  De accu’s van onze elektrische scooters zijn uitneembaar en dus in elk normaal stopcontact op te laden. Het idee is precies hetzelfde als het opladen van een telefoon, tablet of laptop.

RDW Goedgekeurd

Sterke Lithium-ion accu's

Gratis proefrit

aan huis

Garantie
24 maanden

Gratis bezorging

Stevinweg 14: Showroom / Testrit locatie
Stevinweg 20: Service center / kantoor
4691 SM Tholen, Zeeland 
*Openingstijden Testrit locatie
dinsdag en zaterdag van 10:00 - 17:30

klantenservice@ecruiser.nl     

Tel. 0166 234 858

Kvk nummer. 71425179

BTW nummer.  NL858710596B01

elektrische scooters

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Wij hanteren 2 jaar garantie op onze scooters. 

*Voor onderhoud van uw Ecruiser kunt u ook bij uw plaatselijke tweewielerspeciaalzaak terecht. Onderdelen zijn tevens los te bestellen.

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met onze Disclaimer, GPDR/AVG Privacybeleid Ecruiser en Algemene Voorwaarden.

Logo Groot.fw.png