Ebobber ecruiser1_edited.jpg

Ecruiser® Klantenservice
We helpen u graag?

Van dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 18:00 uur zaterdag 10.00 - 16.00 uur

Onze medewerkers zullen er alles aan doen om uw vraag binnen 48uur te beantwoorden

Onze service medewerkers nemen z.s.m. contact met u op betreft het inplannen van een afspraak.

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Kijk hieronder naar de meest gestelde vragen en mocht u vraag er niet tussen staan, mail of bel ons dan.

Veelgestelde vragen

WAT ALS IK ONDERHOUD OF SERVICE AAN MIJN SCOOTER NODIG HEB?


De service van Ecruiser
Uit de cijfers is gebleken dat wij in 2020 maar liefst 84% van het onderhoud en service aan onze scooters direct aan huis hebben kunnen oplossen ! De overige 16% is in onze werkplaats gerealiseerd.
Ecruiser heeft service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Wij zien een servicemelding als 'de kans' om onze service en kwaliteit te waarborgen. Heeft u een defect aan uw escooter aangekocht bij Ecruiser®? Neem dan direct contact met ons op via Tel: +31166234858 kies voor optie service of maak een melding via de Ecruiser® app. Natuurlijk kunt u ons ook mailen naar service@ecruiser.nl. Onze vakbekwame servicemedewerkers helpen u graag verder.

Ecruiser® heeft alle onderdelen zoals banden, accu's, controllers, omvormers, remsystemen, brushlessmotoren en kabelbomen op voorraad waardoor wij u direct kunnen voorzien van de juiste service en onderdelen.
Let op: Wij verrichten beperkt service en onderhoud aan scooters welke niet bij Ecruiser aangekocht zijn. Dit om onze eigen klanten altijd van dienst te kunnen zijn.
Service en onderhoud aan huis?
Ecruiser verricht 84% van haar onderhoud en service bij de klant thuis op locatie. Het voordeel. U bent direct geholpen en kunt weer gebruik maken van uw geliefde e-scooter. U leert ook door mee te kijken met onze monteur hoe de aangekochte e-scooter werkt. Mochten wij de servicemelding nou niet op locatie kunnen verrichten? Dan is er bij ons ook de mogelijkheid om een leenscooter te ontvangen zodat u wel voorzien bent van dagelijks vervoer.
ZIJN DE SCOOTERS VAN ECRUISER GOEDGEKEURD DOOR HET RDW?


De Ecruiser scooters zijn goedgekeurd door het RDW en mogen daarom op de openbare weg rijden. Bij aankoop van de Elektrische scooter ontvangt u het tenaamstellingdocument waarmee u de E-scooter op uw naam kunt zetten.
HOE ZET IK DE SCOOTER NA LEVERING OP MIJN NAAM?


Overschrijven bij een kentekenloket of RDW-balie
Beschikt u over de DigiD-app, dan kunt u het voertuig ook online via www.RDW.nl overschrijven.

Zo schrijft u een scooter over:
U vraagt de verkoper van het voertuig: - het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het Overschrijvingsbewijs of - het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode U neemt de documenten die u nodig heeft mee naar het kentekenloket (Bruna, primera, boekenhandel) of RDW-balie. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. U betaalt de kosten Tenaamstellen via RDW €10,40 De medewerker zet het voertuig op uw naam en geeft u een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie met de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode.
Tip: Omdat de tenaamstellingscode vaak afgedrukt wordt op een soort kassabon, is het handig de cijfers van de tenaamstellingscode goed te bewaren. U kunt de eerste 4 cijfers overschrijven op de brief met het tweede gedeelte van de code. U hoeft de bon dan niet te bewaren. U krijgt van de medewerker ook een bewijs dat het voertuig niet meer op naam van de verkoper staat. Dit bewijs heet een vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de verkoper zodat hij kan aantonen dat hij niet meer verantwoordelijk is voor het voertuig. U mag de vrijwaring mailen naar Klantenservice@ecruiser.nl

Vanaf dit moment bent u aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig. De RDW stuurt u de volgende werkdag (is het kenteken vóór 16.00 uur overgeschreven dan nog dezelfde dag) de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode . U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij en in het kentekenregister bij het kenteken een zogenaamd verstrekkingsvoorbehoud is geplaatst. Het verstrekkingsvoorbehoud bepaalt dat de lease- of financieringsmaatschappij altijd de tenaamstellingscode ontvangt.

Wat heeft u nodig voor het overschrijven van uw scooter?
Wilt u een voertuig overschrijven, dan heeft u de volgende documenten nodig: Het Tenaamstellingsbewijs; Het Overschrijvingsbewijs; Een geldig legitimatiebewijs óf De kentekencard; De tenaamstellingscode; Een geldig legitimatiebewijs. Scooter overschrijven op zondag of in de avond U kunt een scooter ook overschrijven op zondag of in de avond. Kies dan voor een kentekenloket bij u in de buurt met de juiste openingstijden.
IS EEN TESTRIT MOGELIJK VOORDAT IK EEN AANKOOP DOE?


Natuurlijk is dat mogelijk want wij begrijpen ook dat u eerst de Ecruiser scooter/fiets wilt ervaren. Klik boven aan in het scherm op Testrit. Vul daar uw gegevens in en het voertuig welke u wilt testrijden. Wij zullen u daarna z.s.m. contacteren betreft een vrijblijvende proefrit aan huis.
HEEFT DE ECRUISER GARANTIE?


Je hebt standaard 2 jaar garantie op fabricage - Materiaal fouten en framewerk.
De genoemde garantie geldt niet wanneer het gebrek is ontstaan als gevolg van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik of wanneer - zonder toestemming - koper of derden wijzigingen hebben aangebracht dan wel geprobeerd te hebben aan te brengen aan de standaard door Ecruiser v.o.f geleverde uitvoering van de elektrische Ecruiser scooter of het gekocht hebben en gebruiken voor doeleinden waarvoor het niet bestemd is.
BEZORGEN JULLIE DE SCOOTER/EBIKE AAN HUIS?


De Ecruiser E-scooters en E-bikes worden helemaal gratis m.u.v. de waddeneilanden bij u thuisbezorgd.
HOE KAN IK BIJ JULLIE BETALEN?


Betalen gaat bij ons heel eenvoudig en veilig.
Wijze van betaling.
U kunt bij ons op verschillende manieren betalen. Wanneer u een betaling doet gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden. De meest voorkomende manieren om te betalen zijn: Webshop betaling
Tijdens het afrekenen kunt u kiezen voor iDeal, Creditcard of PayPal. iDeal betalingen worden afgehandeld door Mollie, onze betalingspartner die ervoor zorgt dat uw betaling veilig verwerkt wordt. Een betaling via PayPal gaat rechtstreeks via PayPal waarbij u gebruik kunt maken van uw huidige PayPal account.

50-50 deal
Wilt u gebruik maken van de 50/50 betaling? Kies dan de 50-50 deal in de webshop. U betaald 50% via de webshop en het restant bedrag bij aflevering. Zorg ervoor dat u aan uw betalingsverplichting voldoet anders zijn wij genoodzaakt de Ecruiser weer mee terug te nemen.

Betalen met pin of contant
U kunt tijdens aflevering betalen met Pin.
U kunt ook contant bij ons betalen. Geef dit alleen wel even van te voren aan zodat onze chauffeurs een portefeuille op zak hebben.
DE MAXIMALE SNELHEID NEEMT AF WANNEER IK WAT LANGER OP DE ECRUISER RIJDT, KLOPT DIT?


Wanneer de accu wat leger begint te raken dan heeft dit effect op de maximale snelheid. Dit is door de BMS van de accu zo ingesteld om u accu in top conditie te houden.
Feit: Wanneer u de li-ion accu te diep ontlaad kan dit catastrofale gevolgen hebben voor de duurzaamheid en capaciteit van de accu. Wanneer de accu bijna leeg is en u zou op dat moment vol vermogen kunnen vragen van de motor en accu.. loopt u de kans de accu te snel, te diep te ontladen en dus permanent te beschadigen.
KAN DE ECHOPPER, CAFE-CRUISER OF GTS ALS 2 ZITTER?


Helaas zijn deze modellen enkel geschikt als 1 zits scooters. Deze keuze is gemaakt vanuit de fabrikant mede i.v.m. de looks en natuurlijk het actieradius. Mocht u nu toch een tweede zitplaats op de E-scooter monteren en u begaat een ongeval zal de verzekering het eventuele letsel van de passagier niet dekken. Immers staat er op het kentekenbewijs van deze E-scooters vermeld dat het model over 1 zitplaats beschikt.
BLIJVEN DE iTANK EN iTANGO UIT HUN ZELF RECHTOP STAAN?


Nee, helaas moet u de scooter met uw been kracht recht houden. De doohan E-scooters zijn dus geen scootmobielachtige voertuigen. Mocht u moeilijk te been of minder validen zijn willen wij u adviseren eerst een testrit te komen maken alvorens u de elektrische doohan scooter online aanschaft. Dit om teleurstelling voor beide partijen te voorkomen.
KAN IK BIJ ECRUISER EEN E-SCOOTER OF E-BIKE LEASEN ?


Hoe vraag ik een financial-Lease aan?
Uw aanvraag is gratis en u zit nergens aan vast. De lease van een escooter wordt verzorgd door Scooterflex. U zult zelf de lease aanvraag moeten invullen op www.scooterflex.nl.
Via de website van scooterflex.nl vraagt u eenvoudig uw financiering aan.
Doorloop hiervoor alle stappen binnen het offerteformulier en dien vervolgens uw aanvraag in. 1. Kiezen
Kies uw product(en) en accessoires in de webshop. Vul alle benodigde gegevens in en selecteer de betaalmethode "Scooter Leasen". Wij zullen dan contact met u opnemen. Ecruiser heeft een kopie nodig van uw legitimatiebewijs bij levering.

2. Aanvragen
Vul het aanvraagformulier in op https://www.scooterflex.nl.
ScooterFlex neemt altijd de aanvraag telefonisch met u door.
Kies het gewenste bedrag en klik op Aanvragen

3. Overeenkomst sluiten
U ontvangt de financieringsovereenkomst thuis en stuurt deze ondertekend terug. Eventueel horen daar kopieën bij van documenten over uw financiële situatie. U ontvangt van ScooterFlex bericht over definitieve goedkeuring van uw aanvraag.

4. Genieten
Als uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u contact opnemen met Ecruiser om te bespreken wanneer u uw product(en) wilt ontvangen. Maandelijks wordt het vooraf afgesproken maandbedrag automatisch van uw rekening afgeschreven.

Voor meer informatie over betaalgemak kunt u kijken op www.scooterflex.nl. Toetsing en registratie BKR. Ecruiser treedt op als vrijgestelde bemiddelaar van ScooterFlex. ScooterFlex en Ecruiser geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.
Voorlopige uitslag
Doorgaans ontvangt u binnen vijftien minuten de voorlopige uitslag per e-mail en sms (bekijk ook altijd uw spambox). Door diverse redenen kan dit echter meer tijd in beslag nemen (maximaal binnen 24 uur tijdens werkdagen). Bij een voorlopige goedkeuring kunt u middels de URL in de e-mail uw financieringsovereenkomst bekijken en de opgevraagde bewijsdocumenten online aanleveren.

Is uw aanvraag afgewezen?
Dan zijn er voor u op dit moment geen gespreide betalingsmogelijkheden, niet voor het aangevraagde bedrag maar helaas ook niet voor een lager bedrag.Over de reden van de afwijzing kunnen wij geen informatie verstrekken omdat wij als bemiddelaar vanwege de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geen inzage hebben in dergelijke gegevens.
Definitieve uitslag
Na ontvangst van de opgevraagde documenten krijgt u binnen twee werkdagen een definitieve uitslag per e-mail toegestuurd.Bij een definitieve goedkeuring kunt u vervolgens een afspraak maken met de winkelier/scooterzaak voor de levering/het afhalen van uw bestelling. Bedragen onder de €5.000 worden na de levering aan de winkelier uitbetaald. Bij bedragen vanaf €5.000 bestaat er de mogelijkheid het aangevraagde bedrag op uw rekening te laten bijschrijven.
HEB IK EEN RIJBEWIJS NODIG VOOR EEN ECRUISER E-SCOOTER?


Welk rijbewijs heb ik nodig om op een brommer, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te rijden?
U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.
Rijlessen voor bromfietsrijbewijs volgen en examen aanvragen Theorie-examen doen voor het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) kan vanaf 15,5 jaar. Rijlessen volgen en praktijkexamen doen kan vanaf 16 jaar. Op de site van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) staat hoe u het rijexamen AM kunt aanvragen. Ook leest u daar alles over het theorie-examen en praktijkexamen voor het rijbewijs AM. Bromfietsrijbewijs bij autorijbewijs en motorrijbewijs Heeft u een geldig autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A, A1 of A2)? Dan hoeft u geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. U krijgt het rijbewijs AM automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. U hoeft dus ook geen apart bromfietsexamen te doen.
WORD MIJN ECRUISER RIJKLAAR GELEVERD?


Ecruiser® afleverbeurt Standaard bij aankoop van iedere e-scooter/bike
Constructie controle
Iedere Escooter en Ebike wordt voorzien van een frame controle. Elke moer en bout wordt nauwkeurig nagelopen zodat er na het leveren geen moer of bout los trilt. Tevens worden de hydraulische remmen ook grondig gecontroleerd en waar nodig ontlucht.
Zorgeloos cruisen
Iedere elektrische scooter en Ebike wordt gecontroleerd op kabelbreuken en niet goed vast geschakelde stekker componenten. Daarnaast wordt de behuizing waar zich deze stekkers bevinden geïsoleerd met brandwerende foam om stekker gerammel te voorkomen tijdens het rijden. Verder worden alle stekkercomponenten afgeseald om kortsluitingen tijdens regenbuien te voorkomen. Wel zo handig in Nederland. Zie afbeelding. Je kunt dus gerust door een stevige regenbui heen rijden met een Escooter of elektrische fiets van Ecruiser.
Testrit + Over all check
Nadat uw Ebike of Escooter voorzien is van all-in afleverbeurt en kenteken maakt een van onze monteurs een testrit om de algehele werking van het voertuig goed te controleren. Er word een rem test uitgevoerd, waarbij ook de wendbaarheid en weggedrag uitvoerig worden getest. Het voertuig word daarna gepoetst en vervolgens klaargemaakt voor levering. Er word een checklist nagelopen met de meest kritieke controle punten en afgevinkt door de desbetreffende monteur.
Gratis bezorging
Ieder nieuw bestelde elektrische scooter/snorfiets of ebike wordt gratis aan huis bezorgd. Er word een dag en tijd afspraak met u gemaakt. De Ecruiser® chauffeur laat u op de dag zelf de exacte levertijd weten. Het voertuig wordt rijdklaar geleverd incl. kenteken, tenaamstellingdocument, acculader, handleiding, accu tips en Ecruiser app. Handig om uw onderhoud of service in te plannen.
WAT IS DE BANDENSPANNING VOOR MIJN ECRUISER?


Bij aankoop van een nieuwe Ecruiser scooter heeft u een handleiding ontvangen. Hierin staat de bandenspanning onder het kopje bandenspanning kunt u dit terug vinden. Sommige scooters hebben op de kappen een sticker zitten met de bandenspanning er op vermeld.
HOE VOORKOM IK ROEST AAN MIJN ECRUISER?


Als het op roest aankomt, dan is voorkomen beter dan genezen. Roest kun je het beste voorkomen door je scooter schoon en droog te houden, heb je een keer regen gehad onderweg? Maak de metalen en chromen onderdelen droog met een doek. Eén manier om roest te voorkomen is om de chromen onderdelen af en toe in te vetten met vaseline of ander vet. Een andere preventieve oplossing is de chromen onderdelen inspuiten met kruipolie en uitsmeren met een doek. Wanneer het al geroest is kan Rustyco Roest Oplosser GEL hiervoor een uitkomst zijn.

Ecruiserbadgemetwitterand.fw.png

Contacteer onze klantenservice

1e28478e-1424-4cdc-b929-5ccb4c4982ff_edited.jpg

Wij geloven dat elektrische mobiliteit de toekomst heeft.  

Ons doel is om groene mobiliteit in alle opzichten aantrekkelijk te maken voor de particuliere en de zakelijke markt. Dit doen we door exclusieve modellen met veel styling  mogelijkheden aan te bieden. We bedenken nieuwe designs en concepten voor onze Ecruiser scooters. Ook zijn wij constant bezig met het innoveren en verbeteren van onze accu mogelijkheden.

Het uiteindelijke doel is duurzame mobiliteit te verbeteren en te optimaliseren; waardoor het voor iedereen aantrekkelijk wordt om elektrisch te gaan rijden en Nederland nog groener wordt!

Onze visie